icon-account icon-glass
Klik hier en wordt lid van de PrimeVal club en spaar

Voeradvies voor uw hond


voedingsadvies hond

Honden in westerse landen krijgen in veel gevallen te veel en te vaak eten. Uw hond kan gerust met één voermoment per dag af. Voor de hoeveelheid kunt u het beste de gewichtstabellen op de verpakkingen van het hondenvoer volgen. Uw hond met de pot mee laten eten is feitelijk ook prima, maar zorgt u er dan voor dat er zoutloos wordt gekookt en dat u uw hond geen varkensvlees geeft.

Een hondenmaaltijd van droge brokken volstaat, maar wij adviseren u deze aan te vullen met bijvoorbeeld kort gekookte sperziebonen, vanwege de vezels in deze groente. Droge brokken of diner biedt uw hond gevarieerde voedingsstoffen, maar vaak bevatten zij te weinig vitaminen en vooral te weinig vetzuren! Dit is onvermijdelijk vanwege het productieproces van brokken: vanwege de hitte die bij het persen van het product veroorzaakt wordt, hebben deze stoffen geen kans van bestaan in de brok.

Hier is suppletie eigenlijk onontbeerlijk. Als u er zeker van wilt zijn dat uw hond niets tekort komt, dan adviseren wij u dagelijks de voeding te suppleren met tenminste vetzuren.