icon-account icon-glass
Spaar mee en wordt lid van de PrimeVal club

Veelgestelde vragen over PrimeVal Stressless voor honden


Waarom heeft mijn hond Primeval Stressless nodig?

U wilt natuurlijk het allerbeste voor uw hond. Zijn gezondheid en zijn welzijn komen dan ook op de eerste plaats. Honden zijn zeer gevoelige wezens en staan dan ook open voor stressgevoelige situaties. Stress kan het gevolg zijn van een trauma of veranderingen in bijvoorbeeld huis en omgeving (denk aan verhuizing of scheiding van de baasjes). Veel honden zijn bang voor harde knallen, zoals onweer of vuurwerk en kunnen daar heel gestresst van raken. Reizen en het verblijf in een kennel, maar ook wanneer de puppy’s bij de moederhond weg gaan, kunnen voor veel stress zorgen bij de hond. Ook honden uit het asiel zijn vaak gestresst, doordat zij al het één en ander hebben meegemaakt en vaak een chronisch gebrek aan zekerheid hebben. Net als bij de mens is stress voor uw hond niet goed. Langdurige stress kan namelijk leiden tot gezondheids- en gedragsproblemen. Verder kan het immuunsysteem worden aangetast. Het is dus belangrijk om stressvolle situaties zoveel mogelijk te vermijden bij uw hond. Is dit niet mogelijk of blijft uw hond gestresst, dan biedt PrimeVal StressLess voor de hond uitkomst.

 

Wat doet Primeval Stressless?

PrimeVal StresssLess is een uniek rustgevend supplement, dat angst tegengaat en uw hond helpt om zich te ontspannen. De rustgevende kruiden en voedingsstoffen in PrimeVal StressLess versterken elkaar, waardoor de stressgevoeligheid van de hond op meerdere punten wordt aangepakt. PrimeVal StressLess is een natuurlijk product dat kalmeert zonder te versuffen, niet verslavend werkt en geen gewenning geeft. Het is zeer geschikt voor gebruik bij honden met o.a. verlatingsangst, vuurwerkangst en bijvoorbeeld stress voor een bezoek aan de dierenarts.

 

Mag ik Primeval Stressless aan mijn puppy geven?

Ja, PrimeVal StressLess kan ook aan jonge honden worden gegeven. Het zal stress verminderen (en dus gedrag verbeteren). StressLess wordt ook regelmatig gebruikt door (jonge) honden die gedragstraining krijgen, omdat het niet alleen rust geeft, maar ook het concentratievermogen bevordert.

 

Mag ik Primeval Stressless aan mijn drachtige of lacterende hond geven?

De werking van PrimeVal Stressless is onderzocht bij niet-drachtige honden. Het bevat aminozuren en kruiden waarvan de werking en veiligheid zijn gegarandeerd, maar waarvan soms te weinig onderzoeksgegevens bekend zijn om met zekerheid te kunnen garanderen dat deze ook geschikt zijn bij dracht en lactatie. Overigens zijn er van dit product ook geen negatieve gevolgen bekend van toediening aan drachtige honden. Het ontbreekt gewoon nog aan voldoende gegevens, waarbij PrimeVal als beleid heeft een product dan te ontraden.

 

Mijn hond heeft epilepsie en krijgt fenobarbital, mag hij dit in combinatie met Primeval Stressless gebruiken?

Fenobarbital mag niet worden gebruikt in combinatie met medicijnen die invloed hebben op leverenzymen zoals het enzym cytochroom P450. PrimeVal Stressless heeft hier geen invloed op. Er zijn voor zover bekend bij gebruik volgens voorschrift geen wisselwerkingen van betekenis met andere medicijnen, voedsel, dranken of andere stoffen. Het kan dus naast de bestaande medicatie worden gebruikt.